4 os.
20 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Batonik energetyczny
Składniki przepisu
2 małe banany
20 g siemienia lnianego
40 g suszonej żurawiny Bacalis
40 g suszonych daktyli Bacalis
40 g orzechów włoskich Bacalis
50 g pestek słonecznika Bacalis
30 g wiórków kokosowych Bacalis
150 g gorzkiej czekolady Conchador
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej crema Baristado
Przygotowanie przepisu

Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej, owoce i orzechy posiekaj w drobne kawałki. Banany zmiel na gładką masę i połącz z orzechami, owocami i czekoladą, dodaj siemię lniane, kawę, prażone wiórki i pestki słonecznika. Przełóż na blachę wyłożoną folią spożywczą tak, aby uzyskać grubość około 1 cm. Schowaj do lodówki na ok. 2 h. Gotowy batonik pokrój na kawałki.