4 os.
20 min
Łatwe
4.20 zł / os.
Beczułki z jajek
Składniki przepisu
4 jajka z wolnego wybiegu M Marysia
4 plastry szynki parmeńskiej
4 kromki pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
1 garść kiełków
1 garść rukoli
2 łyżki majonezu Wytworny Na Szlaku Smaku
1 łyżka musztardy sarepskiej Zaczarowany Ogród
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Piekarnik nagrzej do 150oC i włóż do niego pieczywo tostowe. Zapiekaj 4-5 minut, a następnie wykrój z niego skórki i przekrój po przekątnej na trójkąty.

Za pomocą ostrego noża zetnij końcówki jajek, posiekaj je drobno i przełóż do miseczki. Do tej samej miski dodaj majonez i musztardę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Na plastrze szynki ułóż kilka gałązek rukoli i zawiń w nią jajko. W ten sam sposób zawiń pozostałe jajka.

Na talerzu rozłóż resztę rukoli, kiełki i beczułki z jajek. Wierzch każdego jajka udekoruj sosem. Beczułki z jajek podawaj z pieczywem tostowym.