4 os.
15 min
Łatwe
3.80 zł / os.
Boczniaki z grilla
Składniki przepisu
400 g boczniaków Zaczarowany Ogród
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
2 garści rukoli
1 bagietka
4 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sos 1000 wysp Na Szlaku Smaku, do podania
sos czosnkowy Na Szlaku Smaku, do podania
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu
Czosnek obierz, posiekaj drobno i przełóż do miseczki. Do czosnku wlej oliwę i dokładnie wymieszaj. Boczniaki opłucz, przełóż do marynaty i dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię grillową i przełóż na nią boczniaki. Grilluj z obu stron po 1 minucie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Bagietkę podgrzej w piekarniku i pokrój na cienkie kromki. Sosy przełóż do pojemniczków.
Boczniaki podawaj z rukolą, bagietką i sosami.