4 os.
 40 min
 Średnie
 3.60 zł / os.
          Brownie z gruszką
        
Składniki przepisu
 
            300 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
            
            3 jaja M Marysia
            
            200 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
            
            135 g mąki tortowej Marysia
            
            80 g cukru
            
            4 łyżki cukru pudru
            
            2 gruszki
            
Przygotowanie przepisu
 Masło rozpuść w rondlu i dodaj do niego połamaną na kawałki czekoladę. Zaczekaj, aż czekolada się rozpuści i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, zamieszaj i poczekaj, aż masa lekko się przestudzi. Jajka wbij do miski, a następnie dodaj do masy czekoladowej na przemian z mąką. Dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.
Masę przełóż do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszki obierz ze skórki, przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Połówki gruszek ułóż na wierzchu ciasta. Ciasto piecz przez 20 minut w temperaturze 160oC.
Gotowe ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.