4 os.
40 min
Średnie
3.60 zł / os.
Brownie z gruszką
Składniki przepisu
300 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
3 jaja M Marysia
200 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
135 g mąki tortowej Marysia
80 g cukru
4 łyżki cukru pudru
2 gruszki
Przygotowanie przepisu
Masło rozpuść w rondlu i dodaj do niego połamaną na kawałki czekoladę. Zaczekaj, aż czekolada się rozpuści i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, zamieszaj i poczekaj, aż masa lekko się przestudzi. Jajka wbij do miski, a następnie dodaj do masy czekoladowej na przemian z mąką. Dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.
Masę przełóż do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszki obierz ze skórki, przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Połówki gruszek ułóż na wierzchu ciasta. Ciasto piecz przez 20 minut w temperaturze 160oC.
Gotowe ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.