4 os.
15 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Bruschetta z pomidorami i serem
Składniki przepisu
8 kromek pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
1 kulka mozzarelli
4 pomidory
4 gałązki świeżej bazylii
3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
1/2 łyżeczki oregano Na Szlaku Smaku
pieprz Na Szlaku Smaku
sól
Przygotowanie przepisu

Czosnek obierz, przekrój na połówki i natrzyj nimi kromki pieczywa. Następnie skrop pieczywo 2 łyżkami oliwy. Rozgrzej patelnię i ułóż na niej pieczywo oraz połówki czosnku. Obsmaż z obu stron po 1 minucie na złoty kolor.

Pomidory pokrój w kostkę i przełóż do miski. Listki bazylii posiekaj w paseczki i dodaj do pomidorów. Następnie dodaj oregano, sól, pieprz do smaku i 2 łyżki oliwy. Dokładnie wymieszaj. Na ciepłych grzankach nałóż pomidory oraz mozzarellę porwaną na kawałki. Bruschettę podawaj ze świeżymi listkami bazylii.