4 os.
25 min
Łatwe
2.20 zł / os.
Budyń jaglany z niespodzianką
Składniki przepisu
200 g kaszy jaglanej Marysia
150 ml mleka 1,5 % UHT Mleczna Polana
2 banany
2 gałązki mięty
1 tabliczka mlecznej czekolady Choco Charlie
4 łyżki konfitury z wiśni Zaczarowany Ogród
4 łyżki kółeczek zbożowych Ringozaury Mleczna Polana
Przygotowanie przepisu
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przełóż do rondla i zalej mlekiem. Podgrzewaj kaszę na małym ogniu. Dodaj do niej połamaną na małe kawałki mleczną czekoladę. Zestaw rondelek z ognia. Zawartość rondla przełóż do dużej miski. Dodaj obrane ze skórki banany i zmiksuj blenderem na gładką masę.
Gotowy budyń przełóż do miseczek. Udekoruj płatkami i konfiturą z wiśni. Podawaj z listkami mięty.