4 os.
25 min
Łatwe
1.05 zł / os.
Budyniowe muffiny
Składniki przepisu
2 jajka L Marysia
4 łyżki śmietanki UHT 18% Mleczna Polana
100 g mąki tortowej Marysia
50 g budyniu śmietankowego Mleczna Polana
140 g cukru
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
100 ml oleju rzepakowego Marysia
Przygotowanie przepisu
Piekarnik nagrzej do 170oC. Blaszkę na muffinki wyłóż papilotkami.
Jajka wbij do miski. Wlej olej, śmietankę i rozmieszaj. Następnie dodaj partiami cukier, proszek budyniowy, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj.
Ciastem napełnij papilotki. Blaszkę wstaw do piekarnika i piecz przez 15-20 minut.
Gotowe muffiny posyp cukrem pudrem.