4 os.
30 min
Łatwe
4.99 zł / os.
Caponata po sycylijsku
Składniki przepisu
- 1 bakłażan
- 500g pomidorów
- 4 łyżki białej fasoli konserwowej Zaczarowany Ogród
- Oliwa z oliwek Philosophie (do smażenia)
- 100g czarnych oliwek Philosophie
- 1-2 czerwone cebule
- kapary
- zioła: bazylia, tymianek
- sól Na Szlaku Smaku
- świeży rozmaryn
- czosnek
- pieczywo do podania
Przygotowanie przepisu

Bakłażana i cebulę pokrój w kostkę – przesmaż na oliwie, dodaj pomidory, kapary.

Dodaj (świeże lub suszone )zioła: tymianek Na Szlaku Smaku (opcjonalnie: bazylię i świeży rozmaryn), duś 10 minut.

Na koniec dodaj czarne oliwki, białą fasolę z puszki oraz sól do smaku.

Dusić 15 min.

Podawaj z pieczywem.