Filet z piersi kurczaka kroimy w cienkie paski. Rozgrzewamy garnek. Wrzucamy mięso i przesmażamy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy posiekany drobno seler naciowy. Podlewamy olejem sezamowym. Doprawiamy mielonym imbirem, pastą sambal oelek, a także łyżką sosu sojowego. Dodajemy posiekaną kapustę pekińską. Przykrywamy i pozostawiamy na 3-4 minuty.
Po tym czasie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, a także główki cebulki (szczypior zostawiamy na koniec). Doprawiamy drugą łyżką sosu sojowego, odrobiną kurkumy i cynamonu, a także łyżką miodu. Makaron łamiemy jedynie na pół. Całość podlewamy bulionem warzywnym. Przykrywamy i pozostawiamy ponownie na 3-4 minuty.
Zupa gotowa. Każdą porcję obficie posypujemy natką szczypioru oraz dekorujemy kiełkami.