4 os.
25 min
Łatwe
1.50 zł / os.
Ciasteczka marchewkowe
Składniki przepisu
2 marchewki
100 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
1 jajko L Marysia
100 g cukru
1 ½ szkl. mąki tortowej Marysia
2 łyżki masła orzechowego Chrup
50 g czekolady gorzkiej Choco Charlie
Przygotowanie przepisu

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnika nagrzej do 170oC.

Marchew obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Czekoladę posiekaj i przełóż do miski. Masło posiekaj i przełóż do miski z czekoladą. Dodaj cukier, mąkę, masło orzechowe, startą marchew oraz jajko. Za pomocą dłoni wyrób ciasto. Z gotowego ciasta uformuj wałek. Za pomocą ostrego noża podziel ciasto na 12 równych części. Za pomocą dłoni lekko spłaszcz każde ciastko.

Ciasteczka przełóż na blaszkę i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut. Gotowe ciasteczka przełóż na talerz.