4 os.
25 min
Łatwe
1.20 zł / os.
Ciastka owsiane bez pieczenia
Składniki przepisu
150 g płatków owsianych Marysia
50 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
1/3 szkl. mleka 3,2% Mleczna Polana
¾ szkl. cukru
2 łyżki kakao Conchador
2 łyżki masła orzechowego Chrup
Przygotowanie przepisu
Do rondla wlej mleko, dodaj masło, cukier i kakao. Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj na małym ogniu 1-2 minuty. Zdejmij rondel z ognia. Do masy dodaj płatki owsiane i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj i odstaw masę do przestudzenia. Za pomocą łyżki nabieraj porcje masy, formuj z nich kulki, a następnie spłaszczaj za pomocą dłoni. Gotowe ciastka układaj na desce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw ciastka na 30 minut do zastygnięcia. Gotowe ciastka przechowuj w chłodnym miejscu.