4 os.
50 min
Średnie
1.50 zł / os.
Ciasto z pomidorami
Składniki przepisu
2 jajka L Marysia
150 g cukru
4 łyżek cukru pudru
160 g mąki tortowej Marysia
20 g kakao naturalnego Conchador
1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
1/2 puszki pomidorów krojonych Zaczarowany Ogród
7 łyżek oleju słonecznikowego Marysia
Przygotowanie przepisu

Pomidor z puszki odsącz z zalewy i zmiksuj blenderem na gładką masę. W misce utrzyj jajka z cukrem na puszysty krem. Nie przerywając ucierania, partiami dodaj olej. W osobnej misce wymieszaj suche składniki i dodawaj je stopniowo do ubitych jajek. Na koniec dodaj zmiksowane pomidory i dokładnie wymieszaj.

Tak przygotowana masę przelej do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

Foremkę wstaw do nagrzanego do 180oC piekarnika i piecz przez 40 minut.

Gotowe ciasto podawaj z cukrem pudrem.