4 os.
15 min
Łatwe
4.35 zł / os.
Club sandwich
Składniki przepisu
0,5 kg fileta z piersi kurczaka
4 łyżki majonezu Wytwornego
¼ główki sałaty lodowej
½ zielonego ogórka
4 pomidory koktajlowe
12 kromek pieczywa tostowego Wypiekarnia i Ciachownia
12 plastrów żółtego sera Mleczna Polana
1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
1 czerwona cebula
szczypta soli
szczypta chili
szczypta pieprzu mielonego na szlaku smaku
16 wykałaczek
Przygotowanie przepisu

Filet z kurczaka pokrój w paski, natrzyj oliwą, posyp solą i chili. Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso z dwóch stron na złoty kolor (ok 2 – 3 min). Rozłóż pieczywo, kromki posmaruj majonezem, na dwóch poziomach ułóż: ser, plastry ogórka, kurczaka, plastry pomidora i cienkie plasterki cebuli. Górę „zamknij” kolejnym tostem. W tak przygotowane kanapki wbij wykałaczki i zapiekaj przez 3 minuty w piekarniku ustawionym na 210 stopni.

Przed podaniem pokrój kanapki na porcje.