4 os.
15 min
Łatwe
8.90 zł / os.
Crostini
Składniki przepisu
2 bagietki
200 g wędzonego łososia
2 awokado
½ cytryny
4 gałązki koperku
1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
2 łyżki majonezu Wytworny Na Szlaku Smaku
1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 160oC. Bagietkę przekrój na pół. Obie połówki posmaruj rozkrojonym ząbkiem czosnku. Bagietkę skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 4-5 minut.

Majonez i śmietanę przełóż do miseczki i wymieszaj.

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i skórkę. Miąższ pokrój w cienkie paseczki.

Podgrzaną bagietkę posmaruj sosem majonezowym. Ułóż na niej kawałki łososia i awokado. Całość skrop sokiem z cytryny i udekoruj koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.