Z dyni usuwamy pestki, ale nie usuwamy skóry. Skóra dyni hokkaido jest miękka i zawiera w sobie dużo aromatu. Następnie dynię kroimy w kostkę ok. 2x2 cm. Wrzucamy do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Przesmażamy tak, aby dynia zachowała zwartą konsystencję. Przesypujemy do naczynia, a w tym samym garnku z dodatkiem kolejnej łyżki oleju kokosowego przesmażamy cebulę krótko, ale na dość wysokim płomieniu.
Czosnek siekamy. Do cebuli dodajemy pomidory, następnie mleczko kokosowe i mieszamy. Dusimy chwilę i dodajemy posiekany wcześniej czosnek. Pora na przyprawy: curry, paprykę ostrą, paprykę słodką, mielony kumin, posiekaną natkę kolendry, odrobinę soli i pieprzu.
Na koniec dodajemy dynię i pozostawiamy na 20-30 sekund, po czym zestawiamy z ognia.
Chlebki pita możemy podsmażyć bezpośrednio na płomieniu lub upiec w rozgrzanym piecu.
Curry podajemy na ciepło z pokrojonymi w ćwiartki chlebkami oraz plasterkami limonki.