4 os.
30 min
Łatwe
4.10 zł / os.
Deserek z kruszonką
Składniki przepisu
80 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
125 g mąki tortowej Marysia
100 g malin
4 plastry ananasa Zaczarowany Ogród
4 gałązki mięty
80 g cukru pudru
4 łyżki cukru
1 torebka budyniu śmietankowego Mleczna Polana
1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu

Masło pokrój na małe kawałeczki przełóż do miski. Dodaj mąkę, cukier puder i szybko zagnieć kruszonkę. Kruszonkę przesyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzej do 160oC. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Gotową kruszonkę przesyp do miski i wystudź.

Przygotuj cztery szklanki. Na dnie rozłóż kruszonkę.

Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu, na mleku kokosowym z dodatkiem cukru. Gotowy budyń przełóż do szklanek.

Plastry ananasa pokrój na małe kawałki. Wierzch deseru udekoruj ananasem i malinami.

Deser z kruszonką podawaj z listkami świeżej mięty.