4 os.
35 min
Łatwe
6.40 zł / os.
Domowe „muesli” z jogurtem i owocami
Składniki przepisu
600 ml jogurtu naturalnego Mleczna Polana
3 białka jajek l Marysia
50 g płatków owsianych Marysia
30 g siemienia lnianego Marysia
100 g świeżych malin
100 g borówek amerykańskich
100 g orzechów nerkowca Bacalis
50 g orzechów włoskich Bacalis
50 g rodzynek Bacalis
50 g żurawiny suszonej Bacalis
30 g wiórków kokosowych Bacalis
1 łyżka oleju słonecznikowego Marysia
20 g cukru
sól do smaku
Przygotowanie przepisu
W misce ubij na sztywno białka jaj ze szczyptą soli. Dodaj cukier oraz olej i dokładnie zmiksuj. Dodaj bakalie, pokrojone orzechy włoskie, płatki owsiane, siemię lniane i dokładnie wymieszaj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekaj w temperaturze 160oC przez około 15 min, następnie przekręć muesli na drugą stronę i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź i połam na kawałki. Muesli podawaj z jogurtem i owocami.