 
  4 os.
 35 min
 Łatwe
 6.40 zł / os.
          Domowe „muesli” z jogurtem i owocami
        
Składniki przepisu
 
            600 ml jogurtu naturalnego Mleczna Polana
            
            3 białka jajek l Marysia
            
            50 g płatków owsianych Marysia
            
            30 g siemienia  lnianego Marysia
            
            100 g świeżych malin
            
            100 g borówek amerykańskich
            
            100 g orzechów nerkowca Bacalis
            
            50 g orzechów włoskich Bacalis
            
            50 g rodzynek Bacalis
            
            50 g żurawiny suszonej Bacalis
            
            30 g wiórków kokosowych Bacalis
            
            1 łyżka oleju słonecznikowego Marysia
            
            20 g cukru
            
            sól do smaku
            
Przygotowanie przepisu
 W misce ubij na sztywno białka jaj ze szczyptą soli. Dodaj cukier oraz olej i dokładnie zmiksuj. Dodaj bakalie, pokrojone orzechy włoskie, płatki owsiane, siemię lniane i dokładnie wymieszaj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekaj w temperaturze 160oC przez około 15 min, następnie przekręć muesli na drugą stronę i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź i połam na kawałki. Muesli podawaj z jogurtem i owocami.