4 os.
15 min
Łatwe
4.00 zł / os.
Domowe pasty do pieczywa
Składniki przepisu
1 puszka tuńczyka w oleju Master Fish
1 puszka ciecierzycy
2 jajka ugotowane na twardo bio Wysoka Grzęda
2 łyżki kaparów
4 łyżki czarnych oliwek
6 łyżek oliwy z oliwek Philosophie
1 cytryna
1 mały pęczek natki pietruszki
2 gałązki świeżego koperku
2 bagietki
sól, szczypta do smaku
Przygotowanie przepisu
Pasta 1 – Ciecierzycę (wraz z częścią wody) przełóż do wysokiego naczynia, dodaj sól, 4 łyżki oliwy i zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj posiekane kapary i posiekaną natkę pietruszki.
Pasta 2 – Jajka rozgnieć widelcem, dodaj tuńczyka i dokładnie wymieszaj. Dodaje posiekane oliwki, 2 łyżki oliwy, oraz sok i skórkę z cytryny. Połącz i dopraw szczyptą soli. Udekoruj świeżym koperkiem.
Pasty podawaj z upieczoną bagietką.