Udo marynujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na min. 2 godziny w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni. Mięso przykrywamy folią i wstawiamy na 1,5-2 godziny do piekarnika.
Kroimy warzywa. Paprykę czerwoną oraz ogórki w paski (nie wykorzystujemy środka ogórka), papryczki pepperoni oraz pomidory w plasterki, cebulę w piórka, sałatę szatkujemy na drobne paski.
Udo wyciągnięte z piekarnika kroimy w plastry, wrzucamy na gorącą, suchą patelnię i podsmażamy. Na patelni doprawiamy jeszcze szczyptą przyprawy do gyrosa.
Zwijamy tortillę. Na placku układamy sałatę lodową, paski papryki, plasterki pepperoni, pomidora i cebuli. Następnie nakładamy porcję mięsą i dodajemy ulubione sosy. Zwijamy pamiętając o tym, by boki zakładać do środka.
Podajemy na ciepło lub na zimno, dekorując kawałkami sałaty lodowej oraz warzyw.