9 os.
50 min
Łatwe
1.65 zł / os.
Fasolowe ciasto czekoladowe
Składniki przepisu
4 jaja z wolnego wybiegu Marysia
200 g cukru
1 puszka fasoli czerwonej Zaczarowany Ogród
2 banany
1 x czekolada gorzka Conchador (rozpuść w kąpieli wodnej)
200 g mąki tortowej Marysia
1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
2 łyżki kakao Conchador
Masło do wysmarowania blaszki
Bułka tarta Marysia do posypania blaszki
Przygotowanie przepisu

Jaja ubij z cukrem, dodaj fasolę, banany i rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Wszystko razem zblenduj. Masę wylej na blaszkę, natłuszczoną masłem i posypaną bułką tartą. Ciasto piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.

Ciasto posyp cukrem pudrem.