5 os.
40 min
Łatwe
4.00 zł / os.
Faszerowane pieczarki
Składniki przepisu
6 - 10 dużych kapeluszy pieczarek
100 g boczku Rzeźnik Szymon
1 duża cebula
5 suszonych pomidorów w oleju Zaczarowany Ogród
100 g kukurydzy Zaczarowany Ogród
100 g kaszy jaglanej Marysia (ugotowanej)
1 mozzarella Mleczna Polana
natka pietruszki
sól, pieprz Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu
Do ugotowanej kaszy dodaj pieprz, sól, natkę pietruszki, kukurydzę i pokrojoną mozzarellę.
Boczek i cebulę pokrój w drobna kostkę, smaż na patelni wraz z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Smaż kilka minut. Następnie połącz usmażony boczek z kaszą i pozostałymi składnikami.
Farsz dopraw do smaku. Łyżką napełniaj kapelusze pieczarek farszem, a następnie ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 min w 180 stopniach C.
Udekoruj pietruszką lub innymi ziołami.