6 os.
30 min
Średnie
5.00 zł / os.
Filet z indyka po neapolitańsku
Składniki przepisu
6 PLASTRÓW FILETA PO 250 G
1 SŁOIK POMIDORÓW KROJONYCH PASTA LA VISTA
POMIDORKI KOKTAJLOWE
1 OPAK. SERA MOZZARELLA KULKI MINI
CEBULA
OLEJ
PAPRYKA SŁODKA NA SZLAKU SMAKU
PAPRYKA OSTRA NA SZLAKU SMAKU
ZIOŁA PROWANSALSKIE NA SZLAKU SMAKU
CZOSNEK GRANULOWNY NA SZLAKU SMAKU
PIEPRZ KOLOROWY
Przygotowanie przepisu
1. Filety oprósz przyprawami i odstaw na 2h.
2. Po wskazanym czasie posmaruj delikatnie olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
3. Grilluj 5 minut, po czym obróć na drugą stronę.
4. Na już upieczonej stronie ułóż posiekaną cebulę, pocięte w paseczki suszone pomidory oraz pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe.
5. Po 2 minutach oprósz pomidorki mozzarellą.
6. Grilluj jeszcze 5 minut.