4 os.
25 min
Łatwe
1.50 zł / os.
Galaretka kawowa
Składniki przepisu
2 łyżki kawy Baristado Crema
150 ml śmietanki 36% Mleczna Polana
3 łyżki cukru
1 łyżka żelatyny Marysia
1 torebka bitej śmietany Mleczna Polana
50 g mlecznej czekolady Choco Charlie
Przygotowanie przepisu
Kawę przesyp do miski i zalej 350 ml wrzątku. Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku i wlej do kawy. Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj i przelej kawę do 4 pucharków.
Pucharki wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Bitą śmietanę przesyp do miski, dodaj śmietankę i ubij na sztywną pianę.
Ubitą śmietaną udekoruj galaretki. Przed podaniem posyp deser startą czekoladą.