4 os.
20 min
Łatwe
4.80 zł / os.
Gofrowy tort z kremem czekoladowym i oreo
Składniki przepisu
12 małych gofrów
600 ml śmietanki 30 % UHT Mleczna Polana
60 g cukru
2 łyżki kremu czekoladowego Choco Charlie
4 szt. ciastek Oreo
1 słoik dżemu truskawkowego Zaczarowany Ogród
1 tabliczka mlecznej czekolady Sielanka
4 łyżki orzechów laskowych Bacalis
melisa do dekoracji
Przygotowanie przepisu
Orzechy upiecz w temperaturze 160°C przez około 15 min, przełóż na ścierkę i obierz. W mikserze ubij śmietankę z cukrem do prawie gęstej konsystencji i podziel na 4 części (połowa i 2 x 1/4). Do jednej ćwiartki dodaj posiekane ciasteczka, a do drugiej krem czekoladowy. Na blasze połóż papier i 3 sztuki gofrów, posmaruj kremem z oreo, kolejne trzy gofry posmaruj dżemem, kolejno trzy gofry i posmaruj kremem z czekoladą, kolejne trzy gofry i teraz cały tort posmaruj ubitą śmietanką. Rozpuść czekoladę i polej nią tort, posyp pieczonymi orzechami i wstaw do lodówki na 2 h. Tort podawaj po schłodzeniu udekorowany listkami melisy.