4 os.
30 min
Łatwe
5.90 zł / os.
Gulasz węgierski z indyka
Składniki przepisu
2 filety z idnyka
200 g kaszy bulgur Marysia
1 cebula
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
4 gałązki natki pietruszki
1 kartonik przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród
100 ml bulionu
2 łyżki oleju rzepakowego Marysia
1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
1 łyżeczka papryki ostrej Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu

Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Filet z indyka opłucz, osusz i pokrój w kostkę.

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Paprykę przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Na dużej patelnie rozgrzej olej i wrzuć na nią cebulę. Smaż 2-3 minuty, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę. Po upływie czasu dodaj indyka i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj paprykę i paprykę ostrą. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj przecier pomidorowy i gotuj 10 minut. Na koniec dopraw gulasz majerankiem.

Gulasz podawaj z kaszą bulgur udekorowany świeżo posiekaną natką pietruszki.