2 os.
30 min
Łatwe
6.50 zł / os.
Gulasz z wątróbki
Składniki przepisu
350 g wątróbki drobiowej
100 g mąki wrocławskiej Marysia
200 ml śmietany 18% Mleczna Polana
masło ekstra 82% Mleczna Polana
2 cebule czerwone
1 woreczek kaszy jęczmiennej Marysia
przyprawy: lubczyk, czarny pieprz, czosnek, papryka słodka, przyprawa gruboziarnista do kurczaka, sól Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu
Ugotuj kaszę zgodnie z informacją na opakowaniu.
Rozpuść na patelni masło, dodaj posiekaną cebulkę, przesmaż.
Wątróbkę drobiową oczyść, pokrój i obtocz w mące, przesmaż
na maśle z cebulką.
Następnie dodaj śmietanę oraz przyprawy.
Całość duś 20 minut, dopraw solą. Gulasz z wątróbki
podawaj z kaszą i sałatką wytworną z kapusty Zaczarowany Ogród.
Na koniec dodaj do wątróbki świeżo pokrojoną pietruszkę.