4 os.
25 min
Łatwe
2.00 zł / os.
Hot dog w cieście francuskim
Składniki przepisu
½ arkusza ciasta francuskiego Go tove
4 parówki z szynki Rzeźnik Szymon
2 plastry sera gouda Mleczna Polana
2 łyżki mleka Mleczna Polana
1 jajko L Marysia
2 ogórki w sosie musztardowym Zaczarowany Ogród
2 łyżki ketchupu łagodnego Zaczarowany Ogród
2 łyżki musztardy sarepskiej premium Zaczarowany Ogród
1 łyżka sezamu
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 180oC. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 4 równe kwadraty. Ogórki pokrój w plasterki. Na każdym płacie ciasta francuskiego ułóż pół plasterka żółtego sera, łyżeczkę ketchupu i musztardy, parówkę oraz plasterki ogórka. Zawiń ciasto wokół parówki. Wierzch posmaruj jajkiem rozbełtanym z mlekiem i posyp sezamem. Piecz 15 minut aż ciasto nabierze złotego koloru, a parówka się zarumieni.