4 os.
25 min
Łatwe
1.00 zł / os.
Jabłko w cieście francuskim
Składniki przepisu
1/2 opakowanie ciasta francuskie Go tove,
200 g jabłek prażonych w słoiku Zaczarowany Ogród
½ łyżeczki cynamonu Na Szlaku Smaku
1 jajko
1 łyżka cukru
papier do pieczenia Marysia
Przygotowanie przepisu
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwiń. Prażone jabłka wyłóż do miseczki i wymieszaj z cynamonem. Jabłka przełóż na połowę ciasta, pozostawiając rant wzdłuż brzegów ciasta. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Przykryj jabłka drugą połową ciasta. Brzegi ciasta lekko dociśnij.
Ciasto przełóż na blaszkę, natnij nożem w poprzek jego wierzch. Następnie posmaruj wierzch jajkiem i posyp cukrem.
Piecz ciastko przez 15-17 minut w temperaturze 180 stopni.