4 os.
20 min
Łatwe
2.70 zł / os.
Jajka faszerowane z szynką
Składniki przepisu
8 jaj Marysia
2 łyżki majonezu Na Szlaku Smaku
100 g szynki konserwowej
2 gałązki natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy Zaczarowany Ogród
1 pęczek rzodkiewki
3 łyżki kukurydzy konserwowej Zaczarowany Ogród
5 liści sałaty lodowej
½ pęczka szczypiorku
sól
pieprz czarny Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu

Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i rozgnieć widelcem. Szynkę i natkę posiekaj i dodaj do żółtek. Dodaj majonez, posiekany szczypiorek, musztardę, startą rzodkiewkę (kilka zostaw do dekoracji). Dodaj kukurydzę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Nałóż do środka jajek i udekoruj listkami natki, tartą rzodkiewką i ułóż na liściach sałaty.