![](https://static.polo.appchance.shop/cdn-cgi/image/f=auto,q=80,dpr=1/filer_public/bb/cd/bbcd3c86-e2ad-4ad2-8ca3-cbc263ec7e23/przystawka_kanapeczki_z_awokado_i_krewetkami_poziom_1.jpg)
Awokado przekrój na pół i za pomocą łyżki wydrąż miąższ, dodaj łyżkę oliwy i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Za pomocą blendera wszystko zmiksuj na gładką pastę.
Dopraw solą i dodaj drobno posiekaną papryczkę chili. Krewetki obierz ze skorupek. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, przełóż na nią krewetki i smaż przez 1 minutę. Następnie dodaj masło i czosnek. Wciśnij sok z połowy cytryny i przełóż krewetki na drugą stronę. Smaż kolejną minutę. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Bagietkę pokrój na kanapeczki. Na kanapeczki nakładaj pastę z awokado, posiekaną kolendrę, krewetki i pomidorki koktajlowe.