4 os.
15 min
Łatwe
5.90 zł / os.
Kanapeczki z awokado i krewetkami
Składniki przepisu
1 opakowanie krewetek Master Fish
1 bagietka
1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
2 awokado
1 cytryna
1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
1 garść pomidorków koktajlowych
1/4 papryczki chili
1/4 pęczka kolendry
1/4 pęczka szczypiorku
sól, do smaku
Przygotowanie przepisu

Awokado przekrój na pół i za pomocą łyżki wydrąż miąższ, dodaj łyżkę oliwy i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Za pomocą blendera wszystko zmiksuj na gładką pastę.

Dopraw solą i dodaj drobno posiekaną papryczkę chili. Krewetki obierz ze skorupek. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, przełóż na nią krewetki i smaż przez 1 minutę. Następnie dodaj masło i czosnek. Wciśnij sok z połowy cytryny i przełóż krewetki na drugą stronę. Smaż kolejną minutę. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek.

Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Bagietkę pokrój na kanapeczki. Na kanapeczki nakładaj pastę z awokado, posiekaną kolendrę, krewetki i pomidorki koktajlowe.