6 os.
45 min
Łatwe
3.10 zł / os.
Kartoflanka z groszkiem
Składniki przepisu
3 skrzydełka
1 wędzone udko
3 l wody
mrożonki: włoszczyzna i bukiet warzyw Zaczarowany Ogród
4 ziemniaki (w kostkę)
1/2 puszki groszku Zaczarowany Ogród
przyprawy: ziele angielskie, lubczyk, majeranek, liść laurowy, pieprz czarny i sól Na Szlaku Smaku
1 łyżka śmietany słodkiej 18% Mleczna Polana
świeża pietruszka i koper
Przygotowanie przepisu

Do garnka wlej 3 litry zimnej wody, włóż skrzydła i wędzone udko, gotuj na wolnym ogniu kilkanaście minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj 5 min.

Dopraw przyprawami i solą. Gotuj ok 10 min. Na koniec dodaj mrożone warzywa i groszek konserwowy.

Gotuj kolejne 5 minut.

Na koniec dodaj słodką śmietanę.

Podawaj ze sporą ilością świeżego koperku i pietruszki.