4 os.
30 min
Łatwe
3.40 zł / os.
Kaszanka w cieście francuskim
Składniki przepisu
2 szt. kaszanki Fiesta Grillesta
1 arkusz ciasta francuskiego Go tove
2 łyżki masła ekstra Mleczna Polana
1 łyżka mleka Mleczna Polana
1 jajko
2 szt. cebuli
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka suszonego cząbru
1 łyżka gorczycy w ziarnach
1 łyżka musztardy dijon
2 szt. zielonego jabłka
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka suszonego majeranku Na Szlaku Smaku
1 łyżka chrzanu Na Szlaku Smaku
2 łyżki keczupu Zaczarowany Ogród
1 łyżka majonezu Na Szlaku Smaku
1 łyżeczka tabasco
sól, szczypta do smaku
pieprz czarny Na Szlaku Smaku, szczypta do smaku
Przygotowanie przepisu

Kaszanka:

Cebulę obierz i posiekaj drobno. Czosnek obierz, zmiażdż nożem i również posiekaj w drobną kosteczkę. Usmaż cebulę na maśle na złoty kolor, a następnie dodaj posiekany czosnek, cząber, gorczycę i musztardę. Smaż całość około 1 minuty, dopraw solą i pieprzem i przełóż do miseczki, do wystudzenia. Ciasto francuskie pokrój na 4 prostokąty i ułóż na środku cebulę. Połóż na to obrany i przecięty wzdłuż kawałek kaszanki i zawiń. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem i piecz w temp. 210 ºC przez około 15 min.

Dodatki:

Ketchup połącz z majonezem i tabasco. Jedno jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Drugie jabłko posiekaj w słupki. Do jabłek dodaj roztarty czosnek, majeranek i chrzan. Wymieszaj i podawaj z kaszanką w cieście.