4 os.
35 min
Łatwe
6.10 zł / os.
Keftedes
Składniki przepisu
600 g mielonej wołowiny
1 łyżeczka cynamonu
natka pietruszki
5 listków mięty
2 ząbki czosnku
1 jajko Marysia
4 kromki chleba tostowego
Kilka czarnych oliwek
100 g sera feta
1 bakłażan
1 cukinia
2 papryki
1 cebula biała
1 cebula czerwona
Oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie przepisu

Do miski wrzucamy mięso mielone, doprawiamy je cynamonem, solą i pieprzem.

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, miętę, świeży czosnek, czarne oliwki, jajko, pokrojone w kostkę pieczywo tostowe oraz fetę. Wszystko ze sobą łączymy.

Formujemy klopsiki, odstawiamy na 2 minuty, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa.

Kroimy w dowolny sposób bakłażana, cukinię, papryki, a cebule na 4 części, polewamy oliwą z oliwek. Klopsiki i warzywa umieszczamy na grillu na 25 minut. Podajemy gorące.