4 os.
20 min
Łatwe
2.65 zł / os.
Kluski na parze z rabarbarem
Składniki przepisu
1 opakowanie klusek na parze Go tove
100 ml śmietanki 30% UHT Mleczna Polana
6 łodyg rabarbaru
3 gałązki świeżej mięty
1 łyżeczka soku z cytryny
1 czubata łyżka kiesielu wiśniowego Fruktonada
1/2 łyżeczki cynamonu Na Szlaku Smaku
2 łyżki cukru
1 łyżka cukru pudru
100 ml wody niegazowanej Aqua Rosa
Przygotowanie przepisu

Kluski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Łodygi rabarbaru obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej suchą patelnię. Wsyp na nią cukier i poczekaj aż zacznie się rozpuszczać. Wrzuć pokrojony rabarbar i przesmaż ok. 5 minut. Dodaj cynamon oraz wodę i doprowadź do wrzenia. Kisiel rozmieszaj z odrobiną wody i zagęść nim sos. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i łyżeczką soku z cytryny.

Kluski podawaj z sosem rabarbarowym, bitą śmietaną i świeżą miętą.