4 os.
30 min
Łatwe
3.55 zł / os.
Kokosowe trufle jaglane
Składniki przepisu
100 g kaszy jaglanej Marysia
100 g białej czekolady Choco Charlie
1/3 szkl. cukru pudru
1 ½ szkl. wiórków kokosowych Bacalis
25 szt. migdałów Bacalis
Przygotowanie przepisu
Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Cukier puder oraz szklankę wiórków kokosowych umieść w dzbanku blendera i zmiksuj na sypko.
Ugotowaną kaszę przesyp do miski. Dodaj do niej rozpuszczoną białą czekoladę i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Następnie dodaj do masy zmiksowane wiórki kokosowe i wyrób ręką.
Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie z przestudzonej masy odrywaj kawałki i formuj trufle. W środek każdej trufli włóż po 1 migdale. Gotowe trufle obtaczaj w wiórkach kokosowych.