4 os.
30 min
Łatwe
3.75 zł / os.
Kokosowy pudding z tapioki
Składniki przepisu
¼ szkl. tapioki
1 mango
2 garści malin
4 gałązki mięty
1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
2 łyżki cukru
4 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
50 g białej czekolady Choco Charlie
Przygotowanie przepisu

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni. Tapiokę opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj tapiokę i cukier. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Mango obierz ze skórki i oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę.

Gotowy pudding przełóż do szklanek. Na puddingu ułóż mango i maliny. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi i startą białą czekoladą.

Pudding podawaj udekorowany listkami mięty.