4 os.
25 min
Łatwe
4.00 zł / os.
Krem z marchewki z migdałami
Składniki przepisu
0,5 kg marchwi
1 cebula
1 duży ziemniak
1 l bulionu warzywnego
1 papryczka chili
1/2 szklanki płatków migdałowych Bacalis
1 puszka zielonego groszku Zaczarowany Ogród
1/2 szklanki jogurtu greckiego
olej słonecznikowy Marysia
2 gałązki natki pietruszki
2 gałązki kolendry
sól
Przygotowanie przepisu
Cebulę pokrój w piórka, ziemniaka w duże kawałki, a marchew w pół-talarki, z chili usuń pestki. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj marchew, po chwili ziemniaka i chili, zalej bulionem i gotuj do miękkości (około 20 min). Po ugotowaniu dopraw solą i zblenduj na gładką zupę. Podawaj z groszkiem płatkami migdałowymi i jogurtem, udekoruj ziołami.