4 os.
20 min
Łatwe
10.90 zł / os.
Krewetki z patelni
Składniki przepisu
2 opakowania krewetek Master Fish
2 bagietki
1 opakowanie zielonej fasolki Zaczarowany Ogród
300 g pomidorków koktajlowych
4 gałązki bazylii
2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
8 łyżek białego wina
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
kawałek parmezanu
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Krewetki obierz z pancerzyków. Bagietkę zapiecz przez 5-6 minut w piekarniku.

Fasolkę przelej wrzątkiem na sitku. Pomidorki opłucz i przekrój na połówki.

Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Na gorący tłuszcz wrzuć krewetki i smaż przez 1 minutę. Następnie wlej białe wino i zaczekaj aż odparuje. Do krewetek dodaj pomidorki i fasolkę szparagową. Smaż całość jeszcze przez 3 minuty.

Gotowe krewetki podawaj z tartym parmezanem, listkami bazylii i bagietką.