4 os.
30 min
Łatwe
2.90 zł / os.
Krupnik błyskawiczny
Składniki przepisu
50 g kaszy bulgur Marysia
1 cebula
3 marchewki
2 pietruszki
3 młode ziemniaki
1/2 pora
2 gałązki koperku
2 gałązki natki pietruszki
1,2 l bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
3 liście laurowe Na Szlaku Smaku
6 ziarenek ziela angielskiego Na Szlaku Smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie przepisu
Młode warzywa umyj, nie obieraj ze skórki. Warzywa pokrój w talarki. Ziemniaki pokrój w grubą kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż przez 2 minuty. Zalej warzywa bulionem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadź wywar do wrzenia, wsyp kaszę bulgur i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Gotową zupę przypraw solą i pieprzem. Krupnik podawaj z posiekaną natka pietruszki i koperkiem.