Domowa czekolada:
Do rondelka wlej rozpuszczony olej kokosowy i dodaj do niego kilka kropel ekstraktu/ olejku waniliowego, szczyptę cynamonu, syrop klonowy oraz kakao. Całość wymieszaj, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły. Na koniec do masy dodaj swoje ulubione dodatki - nasiona, jadalne kwiaty, orzechy, suszone lub liofilizowane owoce lub surowe kakao. Na koniec przelej płynną czekoladę do plastikowej formy i włóż do zamrażalnika na 10-15 minut.
Cake Pops:
Ciasto pokrusz/ rozdrobnij, dodaj mascarpone oraz krem i wymieszaj do połączenia składników. Z masy zacznij formować kuleczki, a następnie wsadź je do lodówki na 10-15 minut, w międzyczasie roztop czekoladę w kąpieli wodnej. W wyciągnięte popsy wbij patyczki do lodów i zatop kulki w roztopionej czekoladzie, a następnie udekoruj posypkami lub pokruszonymi liofilizowanymi owocami. Przechowuj w lodówce i podawaj np. wbite w styropian lub babkę.