4 os.
20 min
Łatwe
6.15 zł / os.
Lody smażone w trzech smakach
Składniki przepisu
2 gałki lodów waniliowych
2 gałki lodów truskawkowych
2 gałki lodów czekoladowych
3 jajka Marysia
2 łyżki cukru
100 g herbatników
2 łyżki zielonej herbaty
3 łyżki płatków kukurydzianych Corn Flakes Mleczna Polana
3 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
3 łyżki płatków migdałowych Bacalis
ciasteczkA kakaowe Choco Charlie
1 pomarańcza
1 l oleju rzepakowego Marysia
Przygotowanie przepisu

Z lodów przygotuj kulki i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Jajka roztrzep w misce z dodatkiem cukru. Herbatniki dokładnie pokrusz i wymieszaj ze zmieloną herbatą. Płatki kukurydziane, wiórki i płatki migdałowe dokładnie rozkrusz lub delikatnie zmiel w blenderze. Ciasteczka czekoladowe dokładnie posiekaj i dodaj do nich skórkę z pomarańczy.

Kulki z lodów dokładnie obtocz w jajku, a następnie w wybranej panierce. Dokładnie ją dociśnij do lodów i obtocz jeszcze raz w jajku i kolejny raz w panierce. Dokładnie dociśnij i schowaj do zamrażarki na kilka godzin. Smaż w bardzo rozgrzanym oleju po 1-2 sztuki naraz. Podawaj od razu po usmażeniu.