
4 os.
20 min
Łatwe
7.10 zł / os.
Lunch box do pracy
Składniki przepisu
2 opakowania sera camembert Mleczna Polana
1 kulka mozarelli
2 garści rukoli
2 garści roszponki
1 awokado
½ cytryny
2 garści zielonych oliwek Philosophie
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
garść orzechów nerkowca Bacalis
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki wydrąż miąższ i pokrój go na kawałki. Oliwki przekrój na połówki.
Do lunchboxa nałóż porcje rukoli i roszponki. Na sałacie ułóż pokrojoną na kawałki mozarellę, awokado, oliwki i kawałki sera camembert.
Wierzch sałatki posyp posiekanymi orzechami nerkowca i skrop oliwą. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem.