I. Pierwsze śniadanie: Prażona owsianka na jogurcie naturalnym z bakaliami - Płatki owsiane wrzuć na suchą i rozgrzaną patelnię. Orzechy włoskie potnij na mniejsze kawałki i dorzuć do płatków. Wymieszaj i podpraż całość przez kilka minut. Morele pokój wedle uznania, np. na plasterki lub w kostkę. Do pudełka wrzuć połowę uprażonych płatków wymieszanych z orzechami. Dodaj jogurt naturalny, bakalie i na koniec zasyp pozostałą ilością płatków z orzechami.
II. Drugie śniadanie: Rafaello (trufle) z daktyla - Suszone daktyle wrzuć do blendera. Dodaj min. 3 czubate łyżki marmolady. Blenduj do uzyskania jednolitej masy. Wysyp na talerz lub do miski garść wiórków kokosowych. Z jednolitej masy uformuj kulki. Do środka każdej z nich wciśnij orzech laskowy, następnie obtocz je w wiórkach kokosowych.
III. Lunch: Sałatka z kukurydzą i serem - Sałatę lodową pokrój w piórka i ułóż na dole pudełka. Pomidory pokrój w ćwiartki i dorzuć do sałaty. Posyp kukurydzą. Cebulę czerwoną pokrój w drobne piórka i dodaj do reszty. W osobnym pojemniku lub pudełku jogurt grecki wymieszaj z musztardą. Dodaj posiekany koperek i pietruszkę oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość wymieszaj. Dodaj do sałatki tuż przed podaniem, aby warzywa nie puściły soku.
IV. Danie główne: Grillowany filet drobiowy - Fragment fileta podziel na mniejsze części i zamarynuj na min. pół godziny używając gruboziarnistej przyprawy do kurczaka.W tym czasie ćwiartkę cebuli pokrój w drobną kostkę i wsyp na dno pudełka. Na cebulce ułóż pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Paprykę pokrój w piórka i dodaj do reszty składników. Do pudełka dodaj ugotowaną kaszę bulgur. Jeśli gotowałeś ją np. dzień wcześniej, wystarczy zalać ją wcześniej gorącą wodą. Elementy fileta ułóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem kilku łyżek oleju i podsmaż z każdej strony przez 5 minut do uzyskania złocistego koloru. Przełóż do pudełka. Tłuszcz z patelni wymieszany z aromatem mięsa i marynaty możesz wykorzystać jako sos.
V. Kolacja: Naleśniki z sosem z powideł - Masło rozpuść na patelni. Podsmaż naleśniki na maśle przez 2-3 minuty z każdej strony i przełóż do pudełka. Sos przygotuj w osobnym naczyniu. Na gorącą patelnię lub rondel wlej powidła, dodaj nektar. Wymieszaj i redukuj przez ok 2 minuty. Sos możesz przełożyć do osobnego pojemnika lub polać nim naleśniki.