1 os.
30 min
Łatwe
32.00 zł / os.
LUNCH BOX do pracy| Zestaw pudełek odc. 4
Składniki przepisu
1. Śniadanie: Chrupkie pieczywo z warzywami i jajkiem
50 g papryki czerwonej pokrojonej w paski
2 kromki pieczywa pełnoziarnistego Vit Morning
Kilka plastrów ogórka
2 łyżeczki majonezu Na Szlaku Smaku
(można zastąpić także sosem na bazie jogurtu naturalnego)
2. Drugie śniadanie: Twarożek z warzywami
1 opakowanie serka wiejskiego Mleczna Polana
1/3 ogórka pokrojonego w kostkę lub paseczki
5-6 rzodkiewek pokrojonych w plastry
Posiekana natka pietruszki
Sól i pieprz do smaku
3. Obiad: Paluszki z dorsza, chipsy z batatów i surówka z kiszonej kapusty
5-6 paluszków z dorsza Master Fish
1 średniej wielkości batat
150 g kapusty kiszonej Zaczarowany Ogród
Łyżeczka brązowego cukru
Łyżeczka oliwy z oliwek Philosophie
Szczypta soli i pieprzu
Łyżka oleju rzepakowego Marysia do usmażenia paluszków
4. Przekąska: Smoothie
2 jabłka
2 laski selera naciowego
4-5 plastrów ananasa z puszki Zaczarowany Ogród
3-4 brzoskwinie z puszki Zaczarowany Ogród
Kilka gałązek natki pietruszki
5. Kolacja: Sałatka śródziemnomorska
75 gramów ulubionego mixu sałat
75 g pomidorów
75 g ogórka
50 g sera feta
Garść zielonych lub czarnych oliwek Philosophie
Kilka plasterków czerwonej cebuli
Szczypta gruboziarnistej przyprawy do dań włoskich Na Szlaku Smaku
Łyżeczka oliwy z oliwek Philosophie
Kilka kropel soku z cytryny
Przygotowanie przepisu

3. Przygotowanie chipsów: Batat dokładnie myjemy, ale nie obieramy. I kroimy w plastry ok. 1 cm grubości. Jedną stronę smarujemy olejem i układamy tą stroną na rozgrzanej patelni grillowej. Podpiekamy na każdej stronie przez kilka minut.

Surówka: łączymy kapustę, brązowy cukier, oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.

5. Na dnie pojemnika układamy mix sałat. Dodajemy pokrojonego w ćwiartki lub plastry pomidora, plastry ogórka, cebuli czerwonej, kostki sera feta. Dodajemy oliwę z oliwek, przyprawę do dań włoskich. Na końcu skrapiamy sokiem z cytryny.