2 os.
30 min
Łatwe
19.90 zł / os.
LUNCH BOX do pracy| Zestaw pudełek odc. 5
Składniki przepisu
Śniadanie
2 jajka ugotowane na twardo M Marysia
3 pomidorki koktajlowe
1/2 ogórka zielonego
Ziarna słonecznika Bacalis
Orzechy włoskie Bacalis
Pieprz, sól do smaku
Przekąska
Hummus
1/2 papryki czerwonej
1/2 ogórka zielonego
Kilka rzodkiewek
pieczywo chrupkie
Obiad
30 dag polędwiczki wieprzowej
1 -2 łyżki masła 82% ekstra Mleczna Polana
Papryka słodka, oregano, pieprz Na Szlaku Smaku
Kluski śląskie Go tove
Buraczki zasmażane Zaczarowany Ogród
Danie na słodko
Pierogi Go tove
2 łyżki masła – do podsmażenia pierogów
Owoce sezonowe
Kolacja
Krokiety z mięsem Go tove
Barszczyk
Ogórki w sosie musztardowym Zaczarowany Ogród
Olej Marysia
Przygotowanie przepisu

Śniadanie

Jajka ugotować, pokroić, dodać pomidorki, słonecznik i orzechy. Przyprawić solą i pieprzem.

Obiad

Pokrój polędwiczki w 2-3 cm kawałki. Przesmaż je krótko z obu stron na maśle. Dopraw przyprawami. W międzyczasie ugotuj w gorącej wodzie kluski śląskie. Dodaj buraczki, udekoruj pietruszką.

Danie na słodko

Pierogi ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie podsmażyć na maśle. Dodać owoce sezonowe.