Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, musztardę, sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy mięso, trzymamy przez noc w lodówce.
Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, olej, starty imbir, miód, sos sojowy, słodki sos chilli i ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą wkładamy plastry boczku lub polędwicy i dokładnie nacieramy każdy kawałek, trzymamy przez noc w lodówce.
Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, jogurt, startą skórkę z cytryny i sok. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy mięso, trzymamy przez noc w lodówce.