3 os.
45 min
Łatwe
7.89 zł / os.
Marynata do mięsa z grilla na 3 sposoby
Składniki przepisu
3 plastry karkówki
3 łyżki musztardy Na Szlaku Smaku
40 ml oleju Marysia
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka oregano Na Szlaku Smaku
1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
Spora szczypta soli
kilka plastrów świeżego boczku lub jedna polędwiczka wieprzowa
30 ml oleju roślinnego
2 ząbki czosnku
kawałek imbiru wielkości korka od wina
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
3 łyżki słodkiego sosu chilli
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 płaska łyżeczka ostrej wędzonej papryki w proszku
1 łyżka ketchupu
1 płaska łyżeczka soli
pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
200 ml jogurtu
1 łyżeczka kolendry mielonej
garść świeżej kolendry
skórka otarta z 1 cytryny
2 łyżki soku z cytryny
1 płaska łyżeczka soli
pieprz czarny mielony
Przygotowanie przepisu

Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, musztardę, sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy mięso, trzymamy przez noc w lodówce.

Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, olej, starty imbir, miód, sos sojowy, słodki sos chilli i ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą wkładamy plastry boczku lub polędwicy i dokładnie nacieramy każdy kawałek, trzymamy przez noc w lodówce.

Przyprawy rozcieramy w rękach lub moździerzu, przesypujemy do sporej miseczki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, jogurt, startą skórkę z cytryny i sok. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy mięso, trzymamy przez noc w lodówce.