Piekarnik rozgrzej do 160 oC. Kwadratową foremkę wyłóż papierem do pieczenia.
Masło posiekaj na stolnicy. Dodaj mąkę pszenną, ziemniaczaną, cukier i proszek do pieczenia. Szybko zagnieć kruche ciasto.
Jeżeli ciasto nie chce się skleić, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj je i przełóż do foremki. Wierzch ciasta nakłuj widelcem i wstaw foremkę do piekarnika. Piecz przez 20 minut. Gotowy spód wystudź.
Suszone morele pokrój w paseczki. Z pomarańczy zetrzyj skórkę.
Dżem brzoskwiniowy przełóż do rondla, dodaj do niego suszone morele i skórkę z pomarańczy. Doprowadź dżem do wrzenia i zdejmij z ognia.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudzony dżem wyłóż na kruchy spód. Wierzch udekoruj płatkami migdałów i białą czekoladą.