Wykonanie:
Z mąki, jaj, soli i wody gazowanej przygotuj ciasto. Ciasto powinno odpocząć ok. 30 minut.
Z ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Farsz:
Przesmaż na maśle cebulkę, dodaj mięso mielone. Następnie połącz z pomidorami z puszki, siekaną cebulką oraz ziołami. Smaż wszystko ok 12 minut.
Beszamel:
Upraż mąkę na suchej patelni, dodaj przyprawy. Dodaj masło, a następnie dolewaj mleko.
Mieszaj aż powstanie jednolity, bez grudek sos beszamelowy.
Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj sosem beszamelowym.
Naleśniki faszeruj mięsem , następnie zwinięte układaj obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
Tak ułożone faszerowane naleśniki polej sosem beszamelowym, obsyp mozzarellą i zapiekaj 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Podawaj z sosem 1000 wysp Na Szlaku Smaku.