4 os.
20 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Ogórkowe łódeczki
Składniki przepisu
2 ogórki szklarniowe
¼ pęczka szczypiorku
1/2 serka camembert Mleczna Polana
4 łyżki kremowego białego serka
2 łyżki pasty tahini
1 łyżka miodu akacjowego Zaczarowany Ogród
garść orzechów włoskich Bacalis
garść płatków migdałowych Bacalis
pieprz, do smaku
sól
Przygotowanie przepisu

Ogórki opłucz i osusz. Każdego ogórka przekrój wzdłuż i za pomocą łyżeczki wydrąż miąższ. Następnie przekrój ogórki po przekątnej na pół.

Płatki migdałów upraż na suchej patelni. W miseczce wymieszaj kremowy serek naturalny i pastę tahini. Tak przygotowaną pastą napełnij cztery połówki ogórków. Wierzch posyp świeżo posiekanym szczypiorkiem i płatkami migdałów.

Serek camembert porwij na małe kawałki. Orzechy włoskie posiekaj grubo. Pozostałe łódeczki napełnij serkiem i orzechami włoskimi. Wierzch ogórków polej miodem.

Przed podaniem dopraw łódeczki do smaku solą i pieprzem.