4 os.
30 min
Łatwe
7.25 zł / os.
Paluszki rybne
Składniki przepisu
4 filety z morszczuka argentyńskiego Master Fish
2 jajka L Marysia
1 pęczek koperku
½ limonki
7 łyżek mąki kukurydzianej
100 g bułki tartej Marysia
8 łyżek majonezu Wytwornego Na Szlaku Smaku
200 ml oleju rzepakowego Marysia
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie przepisu

Filety z ryby pokrój na paluszki równej wielkości. Mąkę kukurydzianą i bułkę tartą przesyp na osobne talerze. Jajka wbij do miski, dopraw solą, pieprzem i roztrzep widelcem.

Paluszki rybne panieruj w mące, jajku, bułce tartej i kładź na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone paluszki układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.

Koperek posiekaj i przełóż do miseczki. Dodaj majonez, sok wyciśnięty z limonki i dokładnie wymieszaj.

Paluszki rybne podawaj z majonezem koperkowym.